Kiadványok

Veszprémi Szemle könyvek
 
A Veszprémi Szemle Várostörténeti Közhasznú Alapítvány, a Veszprémi Szemle várostörténeti folyóirat gondozása mellett megjelentet egy tematikus sorozatot, Veszprémi Szemle Könyvek címmel.
A sorozatnak jelenleg már nyolc kötete látott napvilágot, melyek között megtalálhatunk különböző korszakokkal, témákkal foglalkozó forrás kiadványokat és reprint kötetet is. Igyekszünk a rendelkezésre álló anyagi forrásokból, minél több tematikus kötetet kiadni, mert a Veszprémi Szemle hasábjai nem mindig elegendők a felkutatott anyagok publikálására. Történelmünket megismerni, az íróasztalfiókokba rejtett kéziratokból nagyon nehéz!
Valahol küldetésünknek is érezzük, hogy minél több ilyen kiadásra váró kincset eljuttassunk Veszprém város történelme iránt érdeklődő könyvespolcára!
 
Kiadó: Veszprémi Szemle Várostörténeti Közhasznú Alapítvány
Kiadó székhelye: 8200 Veszprém, Baláca sor 10.
Felelős kiadó: Faa Judit, a Kuratórium elnöke
Sorozatszerkesztő: Dr. Csiszár Miklós
ISSN 2060-6109
 
 
Kapcsolt kiadványaink
 
Ezek a kötetek a Veszprémi Szemlétől és a Veszprémi Szemle Könyvektől független, önálló kiadványok. Van közte emlékkötet, iskolásoknak lakóhely ismereti kiskönyv, évfordulóra emlékező reprint kötet, jegyzetekkel ellátott gyűjtemény, és forrás kiadvány. Természetesen mindegyik kiadvány kapcsolatos helytörténettel vagy éppen helytörténet-kutatóval.
 
Az eddig megjelent Veszprémi Szemle Könyveket és Kapcsolt kiadványokat, az azonos elnevezésű menüpontokban érhetik el, olvashatják vagy akár le is tölthetik.