Együttműködések

Tisztelt Olvasó!
 
Honlapunkra látogatók számára, biztosan hamar nyilvánvalóvá válik, hogy alapítványunk létrejöttének célja, elsődlegesen az 1993-ban alapított Veszprémi Szemle várostörténeti folyóirat megmentése és megőrzése a jövő számára.
2008-as megalakulásunk óta igen hosszú utat tettünk meg, és nyugodtan állíthatjuk, hogy nem volt hiába. A Veszprémi Szemle várostörténeti folyóirat napjainkra már rendes negyedéves lapként, megbízhatóan évi négy számmal jelenik meg. Természetesen ez nem pusztán alapítványunk érdeme. Működésünk egyik alappillére, a hosszú évek alatt a Veszprémi Szemle köré szerveződött helytörténet-kutatók (Szerzők) köre. A másik pillér, a helyi intézményekkel, szervezetekkel kialakított és fenntartott együttműködések, melyek mostanra tevékenységünk szerves részévé váltak. Ezúton is köszönet az önzetlen segítségért, támogatásért!
 
Ezek az intézmények, szervezetek:
 
Eötvös Károly Megyei Könyvtár (Veszprém, Komakút tér 3.)
A Helyismereti Gyűjtemény kollegái önzetlenül segítik munkánkat, kiadványainkhoz itt lehet legkönnyebben hozzájutni. Bemutatóink lebonyolításához a Könyvtár térítésmentesen biztosítja a Kisfaludy Termet. Ez számunkra igen nagy segítség, mert működési költségre fordítható forrásaink mindig jóval kevesebbek, mint amire szükség lenne.
 
 

 
Laczkó Dezső Múzeum (Veszprém, Erzsébet sétány 1.)
A Lackó Dezső Múzeum a Veszprémi Szemlében megjelenő kutatásokhoz szükséges dokumentumokat, képeket térítésmentesen biztosítja szerzőinknek. A Múzeum számos munkatársát szinte állandó szerzőnknek tudhatjuk, akik a Veszprémi Szemle szakmaiságát is biztosítják.
 

 
A Levéltár jó néhány munkatársa erősíti a Veszprémi Szemle szerzői körét. Személyük nem csak szakmai szempontból fontosak, hanem életkoruk miatt is. Sajnos a Veszprémi Szemle szerzői körénél is jellemző az elöregedés. Természetesen ez sok szempontból jó és hasznos (tapasztalat és tudás), de alapítványunk és a Veszprémi Szemle fejlődésének fenntartásához, elengedhetetlen a fiatalabb korosztályok bevonása (megfertőzése) Veszprém történetének kutatásába.
 

 
Tourinform Iroda (Veszprém, Óváros tér 2.)
Alapításunk óta segítik tevékenységünket, folyamatosan figyelemmel kísérik munkánkat. Rendezvényeink propagálásában, reklámozásában minden alkalommal nagy segítségünkre vannak. Kiadványaink az óváros téri irodában is elérhetők.
 

 
OOK Press Nyomda (8200 Veszprém, Pápai út 37/A)
A kiadványok és rendezvényeink kísérő anyagainak kialakításában és megjelenésében a veszprémi OOK Press nyomda aktívan részt vesz.